Huurwoningen Dongepark

6 juni 2019 0 Door Denise Kunst

Op donderdag 16 mei stond er een ingezonden stuk in het Weekblad met als titel: “Dongepark verliest zijn unieke maatschappelijke functie voor een grote groep ouderen van Dongen”. Dit was reden voor de Volkspartij Dongen om schriftelijke vragen te stellen aan de wethouder.

 

Naar aanleiding van het ingezonden stuk en de vragen voor de wethouder zijn we tevens afgelopen maandag in gesprek gegaan met Casade. We vinden het erg belangrijk dat iedereen uit de doelgroep 65+ gebruik moet kunnen maken van de huurappartementen met zorgfunctie. Ongeacht of men een inkomen heeft waarmee men onder of boven de huursubsidie grens valt. Casade houdt zich aan eerder gemaakte afspraken en houdt de helft van de woningen in het Dongepark beschikbaar voor senioren met een inkomen onder de huursubsidiegrens.

 

Tijdens dit gesprek werd er voor ons veel duidelijk. Ondanks dat de huurprijs per 1 juli 2019 stijgt blijven de bewoners met een inkomen onder de huursubsidienorm recht houden op huurtoeslag. Dit is voor ons een hele geruststelling. De bewoners van het Dongepark zijn door Casade zelf geïnformeerd. Ook heeft Casade toegezegd en aangegeven dat ze graag in gesprek gaan met bewoners indien er problemen ontstaan door de wijzigingen. Wij zijn erg blij met deze inzet.

 

Volkspartij Dongen dankt Casade voor het verhelderende gesprek en uiteraard blijven we de ontwikkelingen rondom het Dongepark volgen.

Iris Jansen, raadslid Volkspartij Dongen