VOLKSPARTIJ DONGEN zet ‘Dongen op 1’

13 oktober 2021 0 Door Denise Kunst

René Jansen lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen

Bekendmaking top 3 kieslijst

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van woensdag 13 oktober hebben de leden van de Volkspartij Dongen groen licht gegeven aan de start van de verkiezingscampagne. Belangrijk onderdeel daarbij is het bekend maken van de top 3 van de nieuwe kieslijst. Als nummer één van de lijst werd René Jansen gekozen. Voor heel veel Dongenaren is hij een vertrouwd gezicht. René Jansen waas eerst acht jaar gemeenteraadslid en de laatste vier jaar is hij wethouder. Een wethouder, die het verenigingsleven een warm hart toedraagt. Kortom, een lijsttrekker die een boegbeeld is van de partij.

Als nummer twee op de lijst is Denise Kunst gekozen. Zij heeft de afgelopen periode veel ervaring opgebouwd als fractievoorzitter en wil zich graag ook een vierde periode inzetten. Zij is ook een belangrijk vertegenwoordigster van de gemeenschap in ’s Gravenmoer.

Nieuw deze keer is het vaststellen van plek drie op de lijst. Iris Jansen is voor deze plaats op de kieslijst gekozen. Zij is zittend gemeenteraadslid en doet dat voor het eerst gedurende deze lopende bestuursperiode. Iris Jansen volgt halverwege de bestuursperiode Denise Kunst op als fractievoorzitter. Op die manier zijn opvolging er ervaring binnen de partij verankerd. Denise blijft een volle periode deel uitmaken van de fractie. De overige plaatsen op de kieslijst worden de komende periode besproken binnen de vertrouwenscommissie. Daarbij zullen ook de nieuwe mensen die hebben deelgenomen aan het VIPS-opleidingsprogramma zeker kansen krijgen.

DONGEN Jan Stads / Pix4Profs
VPD, Rene Jansen, Denise Kunst, Iris Jansen

Vaststelling kieslijst en verkiezingsprogramma

De volledige kieslijst wordt tijdens de Algemene Leden Vergadering van 15 december a.s. vastgesteld door de leden van de Volkspartij Dongen. Tijdens die vergadering wordt ook het verkiezingsprogramma definitief. Voor het programma wordt de inbreng die via Praat op Straat, de vele contacten met de Dongense bevolking, verenigingen en ondernemers en de achterban van de Volkspartij Dongen zelf wordt ingebracht, meegewogen bij de samenstelling.

 

Verkiezingsleus ‘Dongen op 1’

De partij is niet voor niets een echte lokale partij. Het is dan ook logisch dat er een passende verkiezingsleus is gekozen : Dongen op 1. Het mag duidelijk zijn: de Volkspartij Dongen staat voor haar zaak en laat via de verkiezingsleus zien dat Dongen en de Dongenaren uit al de drie de kernen, Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart, op de partij kunnen rekenen.