Eerste VIPS bijeenkomst! De campagne is gestart.

10 juni 2021 0 Door Denise Kunst

Twee weken geleden is onze eerste VIPS bijeenkomst geweest. VIPS staat voor Volkspartij Dongen Innoveert, Participeert en Sterkt aan. Met dit programma kunnen onze inwoners kennis maken met de lokale politiek. Zo gaan we onder andere in op onderwerpen als welke rol heeft de landelijke overheid, hoe werkt de gemeente, hoe vorm je een coalitie? Hoe wordt een verkiezingsprogramma opgesteld; welke invloed hebben onze inwoners; welke rol heeft de raad? Ook spelen we een debat na. Na afloop van het programma besluiten kandidaten of zij actief willen worden bij de Volkspartij Dongen in de fractie, het bestuur of de achterban. Niet alleen politiek actievelingen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten, ook handjes tijdens de campagne of bestuurskracht binden we graag aan onze partij.

Enkele weken geleden vernamen we dat Jan Krol helaas is overleden. Gedurende vele jaren was hij trouw lid en zeer actief tijdens campagnes. De leden van de Volkspartij Dongen zullen hem missen.

Naast het VIPS programma zijn er ook bijeenkomsten specifiek met jongeren. Wij horen graag van hen hoe zij tegen de politiek aankijken. Wat valt hen op? Wat zouden zij anders doen? En welke onderwerpen vinden zij het meest belangrijk in het verkiezingsprogramma? Daarnaast voorzien zij ons ook nu al van waardevolle feedback op raadsvoorstellen, publicaties en activiteiten.

Komende zaterdag pakken we ook onze Praat op Straat weer op. Zaterdag 12 juni tussen 10 en 12 staan we weer op het Looiersplein. Kom dus gerust langs voor uw vragen en opmerkingen. We spreken u graag!

De fractie van de Volkspartij Dongen en projectteam VIPS

 

Lokale politiek Dongen