Geniet van alles wat Lokaal Dongen te bieden heeft!

21 augustus 2020 0 Door Denise Kunst

We lezen de laatste tijd terecht veel positieve berichten over het Dongense centrumgebied. Er zijn nu een prachtig park Vredeoord, een vitaal Looiersplein/hof, een nieuwe Cammeleur en nieuwe appartementen. Er is door veel partijen flink geïnvesteerd. Misschien moeten we als gemeente nu financieel een pas op de plaats maken, maar we mogen dan steeds trots zijn op wat er de afgelopen decennia is neergezet.

De Volkspartij Dongen staat voor al onze kernen: Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen Vaart. Ontwikkelingen als een nieuw IKC in Dongen Vaart en het nog te bouwen IKC in ’s Gravenmoer, het behouden van de Geubel voor verenigingen en een toekomstvaste oplossing voor het Jeugdcentrum Dongen-Vaart zorgen voor het instandhouden van vitale kernen.

Het centrum van Dongen bruist door alle corona maatregelen misschien niet zoals we gewend zijn. Helaas kunnen we dit jaar niet genieten van een Zomerspelen-opening of aflsuitende tocht. Maar de vele vrijwilligers van de Dongense Jeugdraad hebben er desondanks een geweldig feest van gemaakt. En ook in deze moeilijke tijd blijven de Dongense bedrijven de Zomerspelen steunen. Ook de (sport)verenigingen MHC Liberty en ATV Atledo hebben een grote bijdrage geleverd. Chapeau hoe wij er gezamenlijk de schouders onder zetten. Dat kan alleen in Dongen!

Ook voor de horeca zetten we er gezamenlijk onze schouders onder, een goed voorbeeld is het initiatief van de Dongense terrassen tocht. Wij hopen dat veel Dongenaren gebruik gaan maken van deze gave strippenkaart. Zeker gezien de Dongense terrassen helemaal Corona proef zijn. In combinatie met de ontwikkelingen van de Hoge Ham lukt het hopelijk iedere ondernemer om het hoofd boven water te houden. Blijf ze dan ook steunen, Dongenaren!

De inzet van een centrummanager is natuurlijk mooi en gaat zeker helpen, maar we moeten er uiteindelijk samen voor zorgen dat we het centrum bruisend houden. Hiervoor is het belangrijk dat we onze lokale ondernemers blijven steunen. Kies eens voor minder pakketjes aan de deur, en maak meer gebruik van het lokale aanbod, in alle kernen. Er valt namelijk ook buiten het centrum veel te genieten en te bewonderen. Loop eens door ons prachtige park Vredeoord pak een mooie wandelroute mee in ’s Gravenmoer. Of organiseer je eigen terrassentocht. Bezoek vooral de vele adresjes voor (biologisch) groenten en fruit rondom Klein Dongen Vaart. Dongen heeft veel te bieden. Prachtig toch?!

Dongenaren, inwoners van Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen Vaart: ondanks dat de evenementen en alle bruisende initiatieven nog even op een laag pitje blijven staan, geniet van al het moois dat Dongen te bieden heeft.

De Volkspartij Dongen staat voor de lokale belangen. We zijn een stabiele factor binnen de politiek, we hebben een heldere mening, en komen op voor al onze kernen. Daar kunt u op blijven rekenen! In september hopen we de draad weer te kunnen oppakken met onze maandelijkse ‘Praat op Straat’. Elke 1e zaterdag van de maand kun je ons terug vinden tussen 10 en 12 op het Looiersplein. Je bent welkom voor je mening, vragen of een praatje. Check onze Facebook-pagina of website voor het laatste nieuws over Praat op Straat.

We hopen natuurlijk dat jullie allemaal gezond blijven. Alleen samen krijgen we Corona onder controle..

De fractie van de Volkspartij Dongen