2019: Kansen en uitdagingen

17 januari 2019 0 Door Denise Kunst

In de eerste column van 2019 van de Volkspartij Dongen wensen wij u een goed en gezond 2019. Het jaar 2019 zal voor de gemeente Dongen een jaar worden met kansen en uitdagingen. Kansen voor mooie projecten zoals de nieuwbouw van het Cambreur College maar ook uitdagingen op bijvoorbeeld het sociaal domein. 

Allereerst een korte terug blik op 2018: In maart hebben de verkiezingen plaats gevonden. We hebben 7 zetels in de gemeenteraad behaald, 3 nieuwe raadsleden mogen verwelkomen en een nieuwe wethouder geïnstalleerd. We hebben een prachtige nieuwe Cammeleur, we stonden jullie te woord bij praat op straat (iedere 1e zaterdag van de maand), de bouw van de Sint Agnes school is gestart en ga zo maar door. 

Toch zullen we in 2019 uitdagingen hebben met onderwerpen uit 2018. Tuf recycling heeft inmiddels de dwangsommen betaald maar hoe gaat het nu verder? De gemeente heeft te maken met grote tekorten op het sociaal domein en dan met name op het gebied van jeugdzorg. Hoe gaan we dit beheersbaar maken? En hoe zit het met de financiële gevolgen voor onze gemeente en dus voor onze inwoners? 

Gelukkig zal 2019 ons niet alleen uitdagingen brengen maar ook veel kansen. Er zal worden gestart met de bouw van het nieuwe Cambreur College. We gaan samen met u verschillende visies vaststellen zoals de sport- en onderwijsvisie, de visie op het sociaal domein, openbare ruimte en economie en klimaat. Met deze nieuwe visies kunnen we de komende tijd verder Bouwen aan Dongen!

Wij zullen jullie de komende tijd weer volop informeren via onze columns in het weekblad en op onze website, Praat op Straat en social media. Ook in 2019 hopen we weer uw mening te mogen horen!